Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2.5 км рибарски

...
Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2.5 км рибарски
Коментари Харесай

300 кг незаконно уловена риба задържаха в Бургас

Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2.5 км риболовен мрежи, както и три риболовен лодки задържаха чиновниците на Четвърто Районно ръководство – Бургас и „ Специализираните полицейски сили ” при ОДМВР – Бургас при осъществена полицейска интервенция в региона на езерото Вая.

Задържан е 33-годишен бургазлия, който е отведен в полицията, оповестиха от полицията в Бургас.

Риболовните атрибути, както и рибата, са иззети, като следва предаването ѝ на Дирекция „ Социален патронаж ” към община Бургас, откъдето да доближи до трапезата на обществено слаби бургазлии в навечерието на Никулден.

Преди седмица чиновниците от бранш „ Икономическа полиция ” при ОДМВР – Бургас със съдействието на чиновници от Районно ръководство – Айтос задържаха на входа на Айтос звук и 200 кг риба от типа „ сребриста каракуда ” и „ платика ”. Рибата тогава беше транспортирана с товарен „ Мерцедес Спринтер ” с хасковска регистрация.

Задържани са двама мъже, които твърдели, че уловът е от язовир „ Цанко Церковски ” край Карнобат и бил предопределена за разпространение в Русе.

От осъществените инспекции е установено, че транспортираната риба е с непостоянен генезис и за нея няма съпроводителни документи, заради което навреме са осведомени чиновниците на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас.

С оглед поверените им законови пълномощия чиновниците от двете институции направили съответни проверовъчни дейности, в хода на които са установени нарушавания на Закона за ветеринарно и здравно дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите. Установено е, че рибата е уловена в язовир „ Мандра ”, като звук от нея е от типа „ сребриста каракуда ” /таранка/ и 200 кг. е от типа „ платика ”. Цялото количество риба е иззето и е предадено на Дирекция „ Социален патронаж ” към Община Бургас. За откритите административни нарушавания чиновниците от ОДБХ – Бургас изготвили два акта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР